Home Arhitectură OZ House

OZ House

23
0
OZ House

Locația este un vârf de colină din Atherton, accesibil din Ridgeview Drive și care se termină cu un teren circular. Poarta de la intrare este încadrată de un zid de beton de unde numărul casei, 96, poate fi zărit fără probleme. Odată intrat, priveliștea către alte direcții iese în evidență și la depărtare, se vede în zare orașul San Francisco ce pare să fie acoperit de cortul de la intrare.

Două bare sub formă de L se mențin într-un echilibru reciproc creând spații interioare și exterioare  cu poduri destul de interesante. Camerele de serviciu reprezintă elemente solide ce combină spațiul cu pereții printr-un mecanism de stocare a ferestrelor de-a lungul barelor. Parterul este destinat jocurilor în familie și a evenimentelor.  O curte oarecum sculptată în pământ iluminează cealaltă parte a acestui L. Deasupra este nivelul principal care conține sufrageria, bucătăria și zonele destinate familiei, amplasate pe celălalt picior în formă de L. Piciorul dinspre oraș este piesa principală a casei și scoate la iveală și o cameră exterioară.

Casa are un design destul de special. E plină de găuri și de valuri, de muchii. Barele se răsucesc și se împăturesc, formează poduri și se despart. La intersecție, avem niște legături verticale. Aceste forme nu se impun, ci expun mărind spațiul și diminuând rolul formelor. Cel mai interesant aspect legat de această casă reprezintă contrastul dintre lumină/transparență și masa solidă.

Detalii OZ House

Arhitecți: Stanley Saitowitz | Natoma Architects

Locație: Atherton, CA 94027, United States

An de proiect: 2017

Articole Asemănătoare

Apartament cu 2 camere adresat burlacilor Apartamentul de mai jos a fost proiectat pentru un burlac de către artistul Andrei Lychkouski și este un mix între stilul tradițional și cel ultra mod...
2 garsoniere sub 40 de metri pătrați Apartamentele sunt de obicei proiectate pentru cei care au o familie sau au de gând să pună bazele uneia în viitorul apropiat. Ei bine, garsonierele s...
House in the Outskirts of Brussels Această casă proiectată pentru un artist respectă nivelul străzii și din multe puncte de vedere poate fi considerată o casă mare. Acum are un hol la i...
Arbour House – transformare în Marea Britanie Clientul a dorit transformarea unei case cu terasă din Peckham, Marea Britanie astfel încât bucătăria să fie mai utilă iar sufrageria să aibă o conexi...
SHARE
Mă numesc Alex Ciocan iar site-ul casadulce.casa reprezintă un proiect prin intermediul căruia doresc să aduc în prim plan idei de design interior, arhitectură industrială și tutoriale DIY pentru casă și grădină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here