A House

A House este localizată într-o zonă urbană obișnuită numită Yong-In, din Coreea de Sud, zonă care de altfel se dezvoltă destul de rapid. Casa este înconjurată oarecum de munți iar fața este îndreptată către sud. Cartierul amplasării este „Treefull Hills” iar aici fiecare casă are două nivele și este oarecum deschisă și vecinilor dintr-o anumită perspectivă. Mai bine zis, A House reprezintă interacțiunea dintre ideea de familie și cea de cartier fără să se renunțe la intimitate.

Forma de A oferă o lumină naturală foarte bună în interior, lumină care intră prin acoperiș și ajunge până la parter. Acest acoperiș a fost proiectat astfel încât să creeze o legătură deschisă pentru 70% din suprafața podelei astfel încât să se profite la maxim de iluminarea artificială. Și chiar dacă proiectul are trei nivele diferite, clientul a dorit în mod expres ca această casă să păstreze într-un fel conexiunea dintre membri familiei în termeni vizuali, acustici și de iluminare.

Camera principală din A House este de fapt o deschidere pe trei nivele ce conectează alte trei spații. Când lumina pătrunde în interior, se prelinge dintr-un spațiu în altul prin intermediul acestei camere principale care este îmbunătățită din punct de vedere arhitectural pentru a reflecta această lumină. Este de culoare albă.  Partea sudică a casei nu numai că maximizează suprafețele cu ajutorul mediului natural, dar reflectă și comunică cu împrejurimile urbane, aducând spațiul public în evidență.

Proiect A House

Arhitecți: GEBDESIGN

Locație: Yongin-si, Gyeonggi-do, Coreea de Sud

Suprafață: 379.71 metri pătrați

Proiect: 2017

Constructori: Tom Dixon, American Standard, Stucco, Alto

Articole Asemănătoare

Apartamentele SODA – departe de stilul de construcție australian Apartamentele SODA reprezintă rezultatul unei relații perfecte dintre arhitect, constructor și dezvoltator (client). Apartamentele SODA sunt 13 la num...
OZ House Locația este un vârf de colină din Atherton, accesibil din Ridgeview Drive și care se termină cu un teren circular. Poarta de la intrare este încadrat...
Proiectul Fallow Land – apartamentele sociale de la periferia Vi... Infrastructura a fost cuvântul cheie al acestui proiect din Viena, Austria. De fapt, este un caz ce poate fi studiat pe la facultățile de arhitectură....
House H – renovarea unei case japoneze vechi de aproape 40 de an... Proiectul reprezintă un spațiu cu destinații multiple ce combină o garsonieră și o expoziție de mobilă cu vânzare. Proprietatea, o veche casă din cent...
SHARE
Mă numesc Alex Ciocan iar site-ul casadulce.casa reprezintă un proiect prin intermediul căruia doresc să aduc în prim plan idei de design interior, arhitectură industrială și tutoriale DIY pentru casă și grădină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here