Home Arhitectură Despre VILA RR și despre cuplul de arhitecți ce a petrecut un...

Despre VILA RR și despre cuplul de arhitecți ce a petrecut un an în această casă

148
0
VILA RR

Cum poți transforma o casă veche de 50 de ani într-una modernă, confortabilă, și mai ales sustenabilă? Pentru a răspunde la această întrebare, arhitectul Theo Reitsema  alături de alt designer celebru, Stephanie Weitering (soț-soție), au petrecut nici mai mult nici mai puțin de 1 an într-o casă construită în 1967 din comunitatea olandeză Rijssen. Au vrut să vadă și să simtă cât mai bine clădirea înainte să se apuce de transformarea ei. Așadar, s-au mutat în această casă amplasată în mijlocul pădurii împreună cu cei doi copii ai lor, având posibilitatea de a explora mai bine locația.

Faptul că această familie de arhitecți a reușit să locuiască în casă pe toate cele 4 anotimpuri, a condus la o transformare mult mai benefică. Atunci când locuiești vara în mijlocul unei păduri, ești întotdeauna înconjurat de spații verzi și nici nu ești nevoit să instalezi aparate de aer condiționat. Iarna, soarele palid încălzește casa și ocupanții ei printre crengile groase ale copacilor. În timpul acestei metamorfoze, cuplul a fost avantajat de faptul că Vila RR era situată în vârful unui deal.

Astfel, s-au putut construi două nivele pe est și unul pe vest. La parter avem stuc închis la culoare care iese foarte bine în evidență în garaj și în birou. Etajul superior capătă un aspect aparte din cauza fațadei din lemn ce se află destul de aproape de est și complet deschisă către vest. Ușa de la intrare marchează tranziția dintre cele două deschideri înspre vest. O scară exterioară destul de jucăușă adaugă un plus de design întregii case. Ideea din spatele acestei renovări a fost una destul de simplă: orientarea casei presupunea priveliști frumoase atât spre nord cât și spre sud din sufragerie. Pentru a maximiza acest aspect, Vila RR a fost extinsă cu un panou din sticlă pe partea de vest.

Detalii proiect Vila RR

Arhitecți: Reitsema and Partners Architects

Locație: Rijssen Olanda

Suprafață: 276 mp

An proiect: 2017

Articole Asemănătoare

Arhitectură spaniolă simplistă Casa cu pricina trebuia oarecum extinsă și concepută în așa fel încât viața să se poată desfășura fără probleme și în grădină. Proiectul a fost dus la...
Sluice Point House – design minimalist pentru casă de vacanță în Canad... Sluice Point se află în nordul Nova Scotia în apropierea municipalității Argyle din Yarmouth. Terenul este situat într-un punct înălțat din pădure adi...
Garden Wall House Proiectul implică inserția a 3 dormitoare rezidențiale drept a doua locuință pe teren, adiacentă unui garaj existent pe o stradă destul de mare din Ca...
Autohaus – casa pe care o să o vrea și Ion Țiriac Autohaus reprezintă un garaj conceput pentru un colecționar de mașini atât ca scop expozițional cât și rezidențial. Locația se află în Texas iar const...
SHARE
Mă numesc Alex Ciocan iar site-ul casadulce.casa reprezintă un proiect prin intermediul căruia doresc să aduc în prim plan idei de design interior, arhitectură industrială și tutoriale DIY pentru casă și grădină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here