Home Arhitectură The Wedge House – influențe grecești pe un teren aproape imposibil

The Wedge House – influențe grecești pe un teren aproape imposibil

132
0
The Wedge House

The Wedge House este o casă personalizată construită pentru o familie fără copii, situată în suburbiile orașului Atena, Grecia, respectiv în zona muntoasă plină de pini Pikermi, zonă care se mai numește Drafi. Sit-ul este distinct și a pus la grea încercare arhitecții care s-au ocupat de proiect. Diferența de nivel de aproape 20 de metri a fost cea mai mare problemă.

Designul propriu-zis a avut de gând să împletească locuința cu natura înconjurătoare, natură alcătuită în mare majoritate din pini. Din cauza terenului abrupt, avem de-a face cu o construcție în trepte, două blocuri distincte, orientate către nord și vest, situate pe nivele diferite se unesc la mijloc, mijloc ce aduce în prim plan și modalitatea de a intra în locuință.

Intrarea în casă apare dintr-un pasaj exterior destul de strâmt, ce reușește să deschidă interiorul destul de larg celor care trec pragul. 9 metri înălțime are casa la intrare, o imagine amețitoare am putea spune. Ambele fațade ale celor două blocuri se deschid prin intermediul unor suprafețe din sticlă uriașe prin care se pot vedea pinii și dealurile din spate, creând granița dintre interior și mediul înconjurător. Structurile compozite permit finisajelor să pară naturale, sau mai bine zis în starea lor naturală. Cei patru pereți principali sunt acoperiți cu piatră, ca și cum ar fi ieșit din pământ. Acești pereți se conectează la acoperișul din lemn doar prin intermediu ferestrelor triunghiulare din aluminiu. Un acoperiș de tip fluture permite luminii să intre prin acele ferestre înalte și prin spatele clădirii. Din nou, din pricina terenului foarte abrupt, garajul se află lângă intrarea principală, deasupra spațiilor de locuit. În partea inferioară a sit-ului, dincolo de drum, există un mic canion și un mic pârâu. Din cauza diferenței de înălțime, pârâul nu se vede dar apa se aude incredibil.

Detalii proiect The Wedge House

Arhitect: Schema Architecture & Engineering

Locație: Grecia, Atena

Suprafață: 350mp

An construcție: 2017

 

Articole Asemănătoare

Poly House Poly House a fost construită pentru un cuplu care avea copiii în școala primară. Ca mai toate familiile din ziua de ai, aceștia au petrecut mult timp ...
Eigent House – incursiune în paradisul din Malaezia Adăpostit în Kuala Lumpur, acest bungalou a fost renovat pentru o familie destul de tânără. Scopul lor a fost acela de a moderniza casa în timp ce păs...
Springing Stream – renovare clasică din munții Chinei Springstream House reprezintă un proiect adus la viață prin prisma unei case abandonate în satul Chixi, zona rurală Fujian din China. Inspirat de împr...
Sluice Point House – design minimalist pentru casă de vacanță în Canad... Sluice Point se află în nordul Nova Scotia în apropierea municipalității Argyle din Yarmouth. Terenul este situat într-un punct înălțat din pădure adi...
SHARE
Mă numesc Alex Ciocan iar site-ul casadulce.casa reprezintă un proiect prin intermediul căruia doresc să aduc în prim plan idei de design interior, arhitectură industrială și tutoriale DIY pentru casă și grădină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here