Home Arhitectură SCL Straw-Bale House

SCL Straw-Bale House

35
0
SCL Straw-Bale House

Proiectul scoate la iveală ideea unei arhitecturi axată pe orizonturi. Discutăm de fapt despre o casă de tip adăpost. Poți face un adăpost cu un gard, cu un zid, cu un cort dar nu poți numi acest adăpost și casă. Două elemente, un tavan și o podea, definesc spațiul domestic.

Pornind da la o simplă iconiță de casă, am încercat rotim acoperișul. Această singură mișcare a adăugat mai multe elemente: o curte interioară și două terase. Procesul de design este adânc ancorat de analiza climei. Informațiile legate de temperatura solului în timpul anului, de intensitatea și direcția vânturilor, de direcția din care bate soarele și intensitatea razelor lui în timpul celor 4 anotimpuri și nu în ultimul rând, prezența apei sub formă de ploaie afectează conceptul de design.

Contextul (atât scala urbană cât și cartierul) și forma terenului ne-au ajutat să controlăm acești factori externi. (spune Jimmi Pianezzola, arhitect șef) Principalele cerințe ale clienților au fost: intimitate pentru casa lor, anumite funcții legate de obiceiurile lor precum terasa mare și camera de joacă pentru copiii. Am proiectat o podea compactă în zona de stabilitate maximă a terenului iar acoperișul pare o coală de hârtie împăturită ce se lasă pe pereții albi. Livingul este îndreptat către sud și are aspect de curte interioară. Camerele sunt pe nord, iar podul găzduiește o cameră pentru primit musafirii și un loc de joacă.

Curtea interioară socate la iveală o grădină din piatră și primește lumină naturală non stop. Tot aici, un bazin de apă se află dedesubt, sub podeaua din pietriș susținută de o structură de oțel. Interioarele sunt în contact direct cu grădinile. În timpul solstițiului de vară, acoperișul orientat către est umbrește principalele zone ale livingului și ferestrelor.

Detalii proiect SCL Straw-Bale House

Arhitecți: Jimmi Pianezzola Architetto

Locație: 36100 Vicenza, Province of Vicenza, Italy

Suprafață: 160 mp

An construcție: 2016

Articole Asemănătoare

Poly House Poly House a fost construită pentru un cuplu care avea copiii în școala primară. Ca mai toate familiile din ziua de ai, aceștia au petrecut mult timp ...
Garsoniere sub 50 de metri pătrați Inovațiile în domeniul designului interior apar atunci când se încalcă anumite restricții. Apartamentele de mici dimensiuni, garsonierele sunt un exem...
Incursiune în birourile Apple În 2011 au apărut primele imagini cu birourile Cupertino, inspirate din designul navelor spațiale. Astăzi, avem de gând să prezentăm mai multe fotogra...
Casa din Dobra – proiectul arhitecților Anna și Krzysztof Paszkowski-T... Casa din Dobra se află în apropiere de Szczecin și este proiectată de cuplul de arhitecți Anna și Krzysztof Paszkowski-Thurow. În mare, vrea să fie un...
SHARE
Mă numesc Alex Ciocan iar site-ul casadulce.casa reprezintă un proiect prin intermediul căruia doresc să aduc în prim plan idei de design interior, arhitectură industrială și tutoriale DIY pentru casă și grădină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here