Home Arhitectură Incursiune în birourile Apple

Incursiune în birourile Apple

216
0

În 2011 au apărut primele imagini cu birourile Cupertino, inspirate din designul navelor spațiale. Astăzi, avem de gând să prezentăm mai multe fotografii ale sediului central Apple prin intermediul cărora iese în evidență extravaganța anului 2016. Acest an a fost unul al excentricului iar sediul Apple a fost „închegat” de către Norman Foster Architects. Această arhitectură vizionară, futuristă a pornit de la Steve Jobs și iată că este dusă mai departe chiar și după moartea sa.

img-1

Această clădire este proiectată pentru a susține 13.000 de angajați în timpul unei zile normale de lucru și este construită în totalitate din materiale ecologice. De asemenea, este alimentată cu energie verde, un trend foarte la modă în Statele Unite.

img-2

Pereți uriași din sticlă permit luminii naturale să intre în birourile în care angajații creează și perfecționează. O rază de soare este întotdeauna binevenită atunci când inspirația lipsește.

img-3

În interior, tema este una cât se poate de simplă. Se folosește foarte mult alb și foarte multă sticlă. Există o senzație de spațiu foarte deschis.

img-4

Cafeneaua este locul în care angajații pot servi licoare magică sau mânca ceva. Este la fel de simplă în design cu toate că se păstrează ideea de clădire futuristă.

img-5 img-6 img-7

Cifrele indică o suprafață totală de atenție 850.000 de metri pătrați, adică 85 de kilometri  pătrați.

img-8 img-9

Pavilionul pare din văzduh o veritabilă navă extraterestră. La sol, este un loc în care Apple ține evenimentele interne și este construit în întregime din sticlă și metal. În interior, există un auditorium.

Natura este parte componentă a acestei clădiri și nu cred că este o surpriză. Apple este una dintre companiile care luptă destul de puternic împotriva schimbărilor climatice și a gazelor cu efect de seră. Astfel, chiar în interiorul clădirii, avem natură în stare pură.

Articole Asemănătoare

Arbour House – transformare în Marea Britanie Clientul a dorit transformarea unei case cu terasă din Peckham, Marea Britanie astfel încât bucătăria să fie mai utilă iar sufrageria să aibă o conexi...
Casă cu decor de toamnă Pentru că nu toată lumea este înnebunită după iarnă sau după vară, astăzi vom aduce în prim plan o casă cu accente tomnatice, pe care cei ce iubesc lu...
Vila 20 din complexul turistic Samujana (Insula Koh Samui) Cei care doresc să se bucure de Asia așa cum n-au mai făcut-o niciodată trebuie să rezerve un concediu pe insula Koh Samui, Thailanda. În cadrul acest...
Lộc House – lumină și culoare din Vietnam Lộc House reprezintă o locuință folosită în acest moment de o familie cu două fetițe. Spațiul interior a fost proiectat în ideea de a conecta activită...
SHARE
Mă numesc Alex Ciocan iar site-ul casadulce.casa reprezintă un proiect prin intermediul căruia doresc să aduc în prim plan idei de design interior, arhitectură industrială și tutoriale DIY pentru casă și grădină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here