Home Arhitectură House H – renovarea unei case japoneze vechi de aproape 40 de...

House H – renovarea unei case japoneze vechi de aproape 40 de ani

99
0
House H

Proiectul reprezintă un spațiu cu destinații multiple ce combină o garsonieră și o expoziție de mobilă cu vânzare. Proprietatea, o veche casă din centrul orașului localizată în districtul Zuoying (Kaohsiung), are 36 de ani vechime și a fost amenajată în stil retro. Aceste spații erau foarte la modă în anii 1960 iar cei care au deținut înainte casa au modificat-o pentru a se potrivi cât mai bine nevoilor lor, adăugând ferestre cu rame metalice de exemplu.

Parterul  are aproximativ 36 de metri pătrați și nu este prea bine iluminat. A fost înlăturată scara din interior, ramele metalice ale ferestrelor, și s-a reușit astfel să se mărească spațiul util. Scara a fost adăugată prin curte și s-a reușit obține și stilul original al casei în acest mod.

Inițial, clădirea a fost o garsonieră cu expoziție de mobilă japoneză dar din cauza planului podelei, cele 3 camere ale casei erau separate de pereți solizi, blocați într-un fel de scara interioară. Acum spațiul comunică mult mai bine și este mult mai deschis, folosind-se în renovare foarte mult alb.

Scările din exterior sunt singurele ce conectează cele două nivele ale clădirii. Pentru a se adăuga elemente noi acesteia, s-a adăugat în capătul acesteia o fereastră franceză, la etajul secund.

Detalii proiect House H

Arhitect: HAO Design

Locație: Kaohsiung City, Taiwan

Suprafață: 36 metri pătrați

Finalizare: 2016

Articole Asemănătoare

RENOVARE birou din Stockholm Nu este pentru prima dată când discutăm despre designul scandinav și nu va fi nici ultima. În cele ce urmează, v-am pregătit un birou de firmă, nu de ...
Kiel Steel House Kiel Steel House face parte dintr-un complex rezidențial construit pe bazele unei foste parcări  din centrul orașului Kiel pe coasta baltică germană. ...
Manson Barn Ceea ce a fost cândva un hambar pentru livadă, acum fost transformat într-un spațiu mult mai interesant. Designul pentru acest mic loc de vacanță, loc...
Poly House Poly House a fost construită pentru un cuplu care avea copiii în școala primară. Ca mai toate familiile din ziua de ai, aceștia au petrecut mult timp ...
SHARE
Mă numesc Alex Ciocan iar site-ul casadulce.casa reprezintă un proiect prin intermediul căruia doresc să aduc în prim plan idei de design interior, arhitectură industrială și tutoriale DIY pentru casă și grădină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here