Home Arhitectură Corridor House – casa din sânul naturii ciliene

Corridor House – casa din sânul naturii ciliene

848
0

Terenul pe care s-a construit se află pe malul lacului Rupanco, pe o pantă înclinată înspre sud, lângă o pădure plină de Olivillo, Tepa și Coigue. Având în vedere valoarea celor trei specii proiectul a fost dezvoltat pentru integrare perfectă, fără să deranjeze absolut nimic în jur.

Proiectul, o a doua casă pentru proprietar, este structurat pe trei volume grupate în două seturi, ambele fiind într-o relație orizontală cu lacul și pădurea, primind expunerea soarelui pe nord. Prima dintre cele trei case reprezintă zona generală, în timp ce celelalte două conțin dormitoarele.

Folosirea ferestrelor imense este definită drept o înțelegere a pădurii și drept un prim spațiu de bun venit. Întreaga natură pare să intre în casă prin aceste ferestre uriașe, la fel cum și cei care o privesc dinăuntru par de fapt invitați în sânul ei.

Din punct de vedere al materialelor, s-a folosit oțel în construcție și panouri SIP, alături de o structură din lemn vizibilă. Dimensionarea zidurilor și a tavanelor este determinată de aceste panouri. Pentru a rezolva problema apei de ploaie, un volum ermetic a fost folosit, simplu, fără streașină care să genereze umbră și zonă de vărsare.

Apa cade pur și simplu de pe acoperișul subțire apoi pe pereții ventilați ai fațadei. O atenție specială a fost acordată designului foilor subțiri unde un sistem elimină continuu apa către exterior.

Proiect Corridor House

Arhitecți: SAA arquitectura + territorio

Locație: Peru, Chile

Suprafață: 185 MP

An Proiect 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here