Home Arhitectură Casă modernă cu influențe industriale

Casă modernă cu influențe industriale

388
0

Această casă superbă cu o suprafață totală de 203 metri pătrați se află în Belarus și este dovada îmbinării dramatice a formelor organice și a liniilor curate. În plus, iese în evidență un contrast puternic între lemnul clasic și texturile industriale. Rezultatul acestor îmbinări este o casă cu un look modern dar cu accente foarte urbane înclinate înspre aventură. Dmitry Sheleg este cel care a dat naștere acestei case, lăsând în același timp suficient spațiu pentru amatorii de design interior să-și dea cu părerea asupra ce ar mai putea fi adăugat din punct de vedere decorativ.

img-1 img-2 img-3

În living iese cel mai bine în evidență combinația dintre marginile proeminente și curbele acvatice. Forme geometrice liniare definesc zona principală a livingului dar lămpile suspendate influențează întreaga cameră, oferind un fel de fluiditate. Linii dure despart spațiul plan al livingului în mai multe zone funcționale. Deja avem o podea mai închisă în lateral  care denotă un fel de hol, direcționând traficul din interior către ieșirea din cameră sau invers. Luminile ascunse scot în evidență peretele din beton și tavanul, una dintre cele mai întâlnite tehnici de a crea o percepție de spațiu mai mare ca-n realitate. Aici, beton cu siguranță iese în evidență.

img-4 img-5 img-6

Soarele ajunge cu ușurință în sufragerie și în bucătărie pentru că există niște ferestre uriașe cu ușă încorporată. Există și în spatele acestor geamuri o masă la care se poate mânca. Bucătăria este delimitată de beton așa cum livingul este delimitat de restul casei de o podea din lemn închis la culoare. De asemenea beton întâlnim și pe masa din bucătărie.

img-7 img-8 img-9

Dormitorul este unul curat, puțin desprins de aerul industrial al livingului. La capătul patului se întinde un fel de poliță pe care se pot pune diferite materiale ce pot fi studiate înainte de culcare. Panouri din lemn de-aceeași înălțime cu patul și de-aceeași lungime cu peretele ajută la echilibrarea de culoare din această cameră.

 

Articole Asemănătoare

Renovarea casei Castelldefels Anvelopa volumetrică este prima premiză în stabilirea unui program de renovare. Avem de-a face cu un mediu destul de ostil aflat într-o condiție idili...
Red House – transformarea industrialului în spațiu de locuit Casa este localizată în micuțul orășel Azeiato, la sud de Lisabona. Este protejată de dealuri de clima Oceanului Atlantic, existând de fapt un microcl...
Proiectul Fallow Land – apartamentele sociale de la periferia Vi... Infrastructura a fost cuvântul cheie al acestui proiect din Viena, Austria. De fapt, este un caz ce poate fi studiat pe la facultățile de arhitectură....
Boardwalk Cabin Compound Localizată la poalele munților Teton, casa a fost amplasată pe teren astfel încât să prindă în peisaj atât munții pe nord vest cât și pârâul din sud. ...
SHARE
Mă numesc Alex Ciocan iar site-ul casadulce.casa reprezintă un proiect prin intermediul căruia doresc să aduc în prim plan idei de design interior, arhitectură industrială și tutoriale DIY pentru casă și grădină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here